2011. május 18., szerda

Múzeumok majálisa

Néhány érdekesség a gazdag programból:
  1. Játékos ismerkedés a Dunával - A Budapesti Történeti Múzeum foglalkozásai Intézmény: Budapesti Történeti Múzeum, Budapest Időpont: szombaton és vasárnap folyamatosan Próbáld ki a repülőhíd elvét! Készíts közös fotót Ferenc Józseffel és családjával! Játékos ismerkedés a Dunával, útlevél, hajó és bérház makett készítése. 
  2. Vidd haza a bolondok aranyát! Intézmény: ELTE TTK Természetrajzi Múzeum és ELTE Geológus Kert (Tatai Természetvédelmi Terület és Szabadtéri Geológiai Múzeum) Időpont: szombaton és vasárnap folyamatosan Biológiai metszetek, ásványok és ősmaradványok a mikroszkóp alatt; Vidd haza a bolondok aranyát! - Pirit kristálymodell ragasztása; Szórakoztató ásványtan - a hétköznapok ásványai. Madár azonosítás a lábuk alapján, játékos ősmaradvány meghatározás; Trimino játékok - a biológia, az ásványtan és az őslénytan témakörében; Gipsz őslénymodell kifestése, kavicsfestés, madármodell késztése.
  3. Ismerd meg a Hegyvidéket! Intézmény: Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria, Budapest Időpont: szombaton és vasárnap folyamatosan Helytörténeti fotókiállítás; Játékos vetélkedő könyvnyereményekkel; Bemutatkozik az egykori Magyar Optikai Művek, melynek 120 éves működése alatt számtalan nemzetközileg elismert, kitűnő minőségű termék született: geodéziai-, hadi-, optikai- és számítástechnikai tárgyak sokasága, melyek közül ki is próbálhatsz párat!  
    4. Vessző, spongya, pala
    Intézmény: Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum, Budapest  Időpont: szombaton és vasárnap folyamatosan Vessző, spongya, pala című foglalkozás minden páratlan órában: Próbáld ki Te is, hogy milyen palatáblára írni! Folyamatosan a foglalkozások szüneteiben: "Szamárfültől a szamárpadig" - jutalmazás és büntetés az iskolában.


Nincsenek megjegyzések: